قتل خاشقجی بار دیگر چهره بربرمنشانه شقاوت در جوامع زیر سلطه اسلامگرایان را بنمایش گذاشت. روزی که ترامپ در رقص شمشیر در عربستان شرکت کرد، می دانست که پیام این رقص به جهانیان چیست؟ بنظر میرسد که منتقد عربستانی در سفارت ترکیه قطعه قطعه شده و چون مقتول در مناسبات نزدیک با محافل امریکا و .. قرار داشت، خبر این جنایت جهانی شده و در صدر اخبار رسانه ها قرار دارد.
پرسش این است که هنگامی ترکیه دست به جنایات مشابه علیه کردها زد، هنگامی اسلامگرایان در ایران قتل عام فرزندان ملت را بیرحمانه در دستور گذاشته و جوی خون راه انداخته بودند، ارزش های حقوق بشری و انسانیت غرب زیر سایه بشکه های نفت چرت می زدند؟ آیا تفاوت کیفی میان سه مثلث شر، ترور، شقاوت و بربریت در ریاض، تهران و آنکارا وجود دارد؟
شتری (اردوغان، محمد بن سلطان، خامنه ای و .. ) را که غرب باروت بار کرده، روزی جلو خانه خودشان جا خوش خواهد کرد.
اگر جنایت در کنسولگری عربستان به بحران در خانواده حاکم در عربستان بیانجامد، یکی از پیامدهای آن بیکار شدن مزدوران آن در ایران است و از هم اکنون باید دنبال ارباب دیگری باشند.
رادیو فرانسه گزارش داد:
+++++++++++++++++++++
اعتراف عربستان سعودی به قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد، واکنش تند سیاستمداران و رسانه های جهان را نسبت به این جنایت هولناک برانگیخت. همزمان با انتقاد تند صدراعظم و وزیرخارجه آلمان، هفته نامه معتبر اشپیگل در چندین مقاله پیاپی کاخ سعودی را مورد حمله قرار داد و در یکی از این مقاله ها با عنوان “شاهزاده و جنایت” محمد بن سلمان ولیعهد عربستان را متهم اصلی دانست.
هفته نامه اشپیگل در تازه ترین شماره خود نوشت: “جاسوسان ولیعهد و نایب السلطنه عربستان سعودی در ترکیه یک منتقد سرشناس را تکه تکه کردند. این فاجعه غرب را تکان داده و دونالد ترامپ را زیر فشار برده است”.
اشپیگل آنلاین در مقاله دیگری زیر عنوان “ولیعهد جهان را دستخوش شوک کرد” محمد بن سلمان را متهم اصلی مثله کردن جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول معرفی کرد و این عمل او را “چرخشی جدی” در موقعیت جهانی وی دانشت.
جمال خاشقجی مدیر و سردبیر شبکه خبری العرب و از منتقدان دولت عربستان، روز دوم اکتبر امسال به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مراجعه کرد و دیگر باز نگشت. بر اساس گزارش رسانه های ترکی جسد او در داخل کنسولگری تکه تکه شد.
اعتراف ریاض به قتل
دولت عربستان پس از سه هفته اظهارات ضدو نقیض سرانجام در حالی که بازرسان ترک بازرسی از کنسولگری این کشور در استانبول را آغاز کرده بودند، ضمن تایید خبر قتل خاشقجی اعلام کرد که 18 تن به اتهام این قتل تحت تعقیب قرار می گیرند.
پیش تر رسانه های ترکی نوشته بودند که پیش از دوم اکتبر، یعنی روز مراجعه خاشقجی به کنسولگری عربستان در استانبول 18 تن با ماموریت قتل روزنامه نگار منتقد، از عربستان به استانبول سفر کرده بودند.
با انتشار اطلاعات تازه، انگشت اتهام محافل سیاسی و رسانه ای جهان در دو روز اخیر به طور مشخص به سوی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نشانه رفته است. این اتهام، چهره خطرناک و خشنی از ولیعهد عربستان ارائه می کند که تا به حال از سوی رسانه های غربی به عنوان یک سیاستمدار جوان و اصلاح طلب معرفی شده بود.
همکاری اطلاعاتی کنسرن مک کینزی آمریکا با ریاض
در حالی که انتشار خبرهای تازه چهره ولیعهد عربستان را هر روز در رسانه های غربی تیره تر می کند، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی فاش کرد که شرکت مشاوره مدیریت مک کنزی در سال های اخیر با عربستان سعودی همکاری اطلاعاتی داشته و ریاض از این اطلاعات علیه مخالفان خود سوء استفاده می کرده است.
اشپیگل آنلاین در این مورد نوشته است: “داستان منتشر شده در نیویرک تایمز نشان می دهد رژیم ریاض چقدر در شبکه های اجتماعی فعال شده و چگونه از اطلاعات جمع آوری شده به وسیله یک شرکت مشاوره ای غربی سوء استفاده سیاسی می کرده است”.
در دنباله این مطلب آمده است: “کنسرن مشاوره ای مک کینزی با ماموریت ریاض در سال 2015 موضوع صرفه جوئی اقتصادی را در شبکه های اجتماعی به بحث گذاشته است. در این گزارش 9 صفحه ای، که اکنون نسخه ای از آن را نیویورک تایمز در اختیار دارد، از خالد آل الکامی، عمر عبدالعزیز منتقد جوان عربستان در کانادا و یک کاربر ناشناس به نام احمد نام برده شده که از سیاست های عربستان سعودی انتقاد شدید داشته اند.
اشپیگل آنلاین از نیویورک تایمز نقل می کند که پس از انتشار گزارش کنسرن مک کینزی، به گفته گروه حقوق بشری القسط یکی از منتقدان که در عربستان زندگی می کرده و دو برادر عمر عبدالعزیز که خود در کانادا می زیسته دستگیر شده اند. همچنین حساب تویتری احمد نیز بسته شده است.
به گزارش نیویورک تایمز، کنسرن مشاوره ای مک کینزی پس از کسب اطلاع از این اقدامات عربستان از همکاری با این کشور ابراز تاسف کرده است. سخنگوی این کنسرن گفته که مسئولان شرکت هرگز تصور نمی کرده اند که از اطلاعاتی که صرفا برای بررسی مسائل اقتصادی در اختیار سعوی ها قرار داده اند، علیه منتقداان سوء استفاده سیاسی شود.