سه انقلاب بزرگ در تاریخ بشری روی داده است. انقلاب یکم، در ابتدا انسان ها حرفها و گفتگوی خود را بشکل شفاهی انجام میدانند ولی از پنج هزار سال پیش در خاورمیانه و چین برای اولین بار انسان گفتار خود را روی چیزی مانند سنگ، خشت، پاپیروس، پوست گاو و گوسفند، نگاشت. در اینجا صدا انسانی با چیز مادی درهم میامیزد و نوشتار، چه با الفبا چه با نقش و طرح، به ساختار درمیاید و از نتایج بزرگ آن رویدادی مانند لوح سنگی آمورابی است که 1750 تا 1792 سال پیش از میلاد در بابل بوجود آمد. در طول این روند تازه، با تمرکز دولت و پیدایش شهرها و چاپ سکه و رشد بازرگانی و توسعه دانش و سنت مونوتئیسم یا تکخدایی در دین زرتشت و موسی و پیدایش تمدن ایران و یونان و نوشتارهای فلسفی و خطی آن، تاریخ فصل بزرگی بوجود میاورد.
انقلاب دوم، دوران رونساس و اختراع چاپ است. گوتنبرگ در 1450 میلادی منشا این انقلاب است. چاپ انقلاب دانستن را به ابعاد بیسابقه توسعه میدهد. البته چاپ در قرن نهم با چینی ها آغاز شد ولی در غرب 26 حرف الفبای رومی بهترین و آسانترین شکل نوشتاری چاپی را فراهم ساخت. بعنوان نمونه انجیل در دست عده معدودی بود و جز افراد کلیسا کسی از انجیل چیزی نمی دانست. این انحصار جز تمرکز قدرت در دستگاه کلیسا معنای دیگر نمی توانست داشته باشد. هنگامیکه انجیل ترجمه شد و به میزان بسیار گسترده به چاپ رسید قدرت از کلیسا بیرون آمد. لوتر گفت «هر انسانی با انجیلی در دست، یک پاپ است.». باعتبار چاپ انجیل انسان قادر میگردد تا بطور مستقیم با خدا ارتباط داشته باشد. با این انقلاب تکنیکی چاپ، دانش و شناخت با هزینه محدود در یک جامعه بزرگ پخش میشود. چاپ به رشد دانش در تمام زمینه های علمی و تجربی و علوم انسانی و تحول تکنیکی منجر میشود. مدیریت جدید اقتصاد سرمایه داری با کتابهای و نوشته های خود به تربیت فنی میلیونها انسان می پردازد و سیاستهای تدوین شده و کتابهای فنی از یک قاره به قاره دیگر حرکت میکنند.
انقلاب سوم، این انقلاب از پنجاه سال پیش با سیستم کامپیتوتری آغاز و با نظام جهانی انترنتی شکل میگیرد. در این نظام جدید، گفتگوی انسان و شناخت انسان و انتقال دانش، برپایه تسلط بر وسیله انترنتی و هوش مصنوعی میسر است. در هرخانه هر دستگاه کامپیتوتری همانند چند کتابخانه بزرگ عمل میکند. این نظام جدید با سرعتی شگفت تمام داده ها و اطلاعات را به سراسر دنیا انتقال میدهد. خبر رویدادها و بحرانها در تمام عرصه های اقتصادی و علمی و اجتماعی و سیاسی و اکولوژیکی و دینی در چند لحظه در دسترس شهروندان جهان است. کنترل این تکنولوژی و سرعت در کار، شرط موفقیت و پیروزی است. کسانی که میخواهند تماشاگر باشند یا فاقد سرعت عمل و سرعت فراگیری هستند از نظام به حاشیه پرتاب میشوند و قربانی میگردند. حجم خبر، سرعت خبر، منابع متعدد خبر، واکنش سریع نسبت به خبر، قدرت فکری انسانی را برای تحلیل و ژرف اندیشی محدود میکند. خبرها به پول تبدیل میشوند و بسرعت از حقیقت به دروغ و از دروغ به حقیقت در نوسان میباشند. این انقلاب، انقلاب دانش است. فرد و جامعه و کشوری که در تجربه خود فاقد این انقلاب هستند قربانی خواهند شد. دسترسی به نظام جهانی خبر همیشه به امنیت شما منجر نمی شود ولی راه دیگری جز ورود به این انقلاب را نداریم. در دنیای شگفت انگیزی هستیم زیرا ارزشها و رفتارهای جابجا میشوند و این دگرگونی برای بخش عظیمی از جهان بمعنای سقوط است. دنیای ما تغییر میکند و طبیعی است که نگاه و ارزشهای ما نیز تغییر کند. دنیای ما از دل دنیای دیگر بیرون میاید و ما شاهد نوعی رنسانس هستیم. (جلال ایجادی 20/7/2018).