حکومت اسلامی موفق شد با سیاست اسلامیزاسیون جامعه، فساد را نهادینه کند و میهن ما را در میان ١٧۵ کشور جهان، به رتبۀ ١٣۶ سقوط دهد. یکی از مهمترین وظایف نظام پس از حکومت اسلامی، جبران آسیب های سیاسی، اجتماعی، روانی، فرهنگی و اخلاقی اسلامگرایان در ایران است.
سازمان شفافیت بینالملل که هر ساله کشورهای جهان را بر حسب شیوع فساد طبقهبندی میکند، در آخرین گزارش خود ایران را همراه با پنج کشور دیگر، در رتبۀ ۱۳۰ قرار داده است. در این فهرست ۱۶۷ کشور حضور دارند. در گزارش یک سال قبل، در میان ١٧۵ کشور جهان، ایران در رتبۀ ١٣۶ قرار گرفته بود.
در طبقهبندی جدید سازمان شفافیت بینالملل که بر اساس ارزیابیها و رویدادهای یک سال گذشته (۲۰۱۵) تدوین شده، برزیل بیش از سایر کشورها نزول داشته است. پروندههای سوءاستفادههای عظیم مالی و سیاسی در این کشور باعث شده که برزیل نسبت به سال پیش، هفته درجه در جدول جدید سقوط کند و در میان ۱۶۷ کشور، در رتبۀ ۷۶ قرار گیرد.
به طور کلی، فساد در کشورهای نوخاستۀ صنعتی بیشتر دیده میشود. سازمان شفافیت بینالملل که در برلین مستقر است، در ارزیابی خود و در امتیازی که بر هر کشور میدهد، بهترین نمره را (در حالت فقدان کامل فساد) ۱۰۰ فرض میکند.
امسال ایران همراه با پاراگوئه، اوکراین، کومور، نپال و نیکاراگوئه در رتبۀ ۱۳۰ قرار گرفته است.
سومالی و کرۀ شمالی در پایین جدول هستند (۱۶۷) و افغانستان یک مرتبه بالاتر از آنها (۱۶۶).
کشورهای شمال اروپا همچنان سالمترین کشورها شناخته شدهاند.
دانمارک اول، فنلاند دوم و سوئد سوم است.