خیانت ها، مردم فروشی ها و کشورفروشی کاست حکومتی آخوندها آنچنان افسارگسیخته شده، که محافل وابسته هم زبان به شکوه گشوده اند. سخن بر سر قراردادهای اسارتبار نفت و گاز با چین توسط حکومت اسلامی است.
پرسش این است که چگونه می توان به خیانت های حکومت اسلامی پایان داد و تمامی قراردادهای منعقده توسط رژیم را لغو کرد؟
چه ضمانت هائی وجود دارد که حکومت پس از سرنگونی جمهوری اسلامی، همین سیاست ها را ادامه ندهد؟
آیا بدون خودمدیریتی لائیک، دمکراتیک و سوسیال مردمان جغرافیای منابع نفت و گاز، می توان حکومت را کنترل کرد؟ تجربه تاریخی و سیاسی نظام شاه و شیخ ما را به این نتیجه رسانده که مردمان مستقر در منابع نفت، گاز و .. بایستی خود کنترل و نظارت مستقیم بر اکتشاف، تولید، توزیع و فروش منابع طبیعی را در اختیار گیرند.
از اینرو برای کنترل حکومت و پیشگیری از غارتگری حکام و اعمال کنترل سوسیال دمکراتیک در جامعه، به یک ضرورت عاجل در کشور تبدیل شده است.
اقبال اقبالی
*********
خبر زیر در دویچه وله منتشر شده است:
فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران میگوید اگر اخبار منتشر شده در باره قراردادی تجاری با چین صحت داشته باشد، فاجعه رخ داده است.
به گزارش وبسایت اتاق بازرگانی تجارت، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، او با تاکید بر اینکه “تا کنون هیچ مستندی درباره اینکه ایران و چین یک قرارداد ۴۰۰ میلیارد دلاری امضا کرده اند، دریافت نشده است”، خواستار برطرف شدن شبهاتی شد که در این زمینه پدید آمده است.
فریال مستوفی، روز سهشنبه ۲۶ شهریور، در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: «از شرکتهای چینی شنیده میشود که چنین قراردادی امضا شده و براساس قرارداد مذکور، شرکتهای چینی بدون ورود در مناقصات میتوانند کار را برعهده بگیرند.»
او گفت: «البته در مورد واقعی بودن این خبر تردیدهایی وجود دارد، اما اگر این قرارداد واقعیت داشته باشد، فاجعه رخ داده است. چون به این ترتیب نفت را ۲۰ تا ۳۰درصد ارزانتر به چین میفروشیم. لازم است هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران پیگیر صحت و سقم این ماجرا باشد.»
دیگر منابع خبری در ایران هنوز جزییاتی از این توافق را منتشر نکردهاند اما حدود دو هفته پیش، پترولیوم اکونومیست، Petroluem Econimist در گزارشی خبر از آن داد که در جریان سفر اخیر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به چین، دو کشور بر سر نقشه راهی برای اجرایی کردن یک توافقنامه در زمینه همکاریهای راهبردی به توافق رسیدهاند.
پترولیوم اکونومیست به نقل از یک منبع نزدیک به وزارت نفت ایران که نامش را اعلام نکرده، گزارش داده بود که براساس توافق دو کشور در سال ۲۰۱۶، چین در یک دوره زمانی ۲۵ ساله، ۴۰۰ میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، از این میزان، ۲۸۰ میلیارد دلار در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی ایران سرمایهگذاری خواهد شد.
به نوشته پترولیوم اکونومیست، همچنین قرار شده است که پنج هزار نیروی امنیتی چین برای محافظت از شرکتها و پروژههای این کشور در ایران مستقر شوند.
مقامات و یا رسانههای رسمی ایران هنوز واکنشی به این گزارش نشان ندادهاند.