تقدیم به آتش نشان های قهرمان ایران
فاجعه آتش سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو در روز پنجشنبه 19.ژانویه 20017 (سی ام دی ماه)که منجر به جان باختن چندین آتش نشان قهرمان و کشته شدن شمار دیگری از هم میهنان مان شده است یک جنایت عمدی است. ابعاد اقتصادی این اقدام تبهکارانه نیز عظیم است.
جنایت عمدی عبارت از عملی جنایتکارانه است که در آن مجرم با نیت مجرمانه اقدام به عمل یا ترک عملی می کند که مطابق قانون جرم دانسته شده است. آتش زدن عمدی از مصادیق عمل مجرمانه است و در صورتی که آتش سوزی منجر به قتل گردد ویا آنکه آتش سوزی به عنوان وسیله قتل مورد استفاده قرار گرفته باشد، جرم قتل نیز به جرم آتش سوزی افزوده می شود و از موارد تشدید مجازات می گردد.
در مورد آتش سوزی ساختمان پلاسکو که به نوعی یاد آور آتش سوزی سینما رکس آبادان است یک نظر مبتنی بر نظزیه حقوقی محض و یک نظر دیگری مبتنی بر باز سازی فرضیه ای برای تحقق جرم می تواند مطرح باشد:
1-نظریه حقوق محض مبتنی بر آن است که آتش سوزی و فروریختن ساختمان به علت کهنگی و خوداری مالک ساختمان از تعمیرات اساسی و بازسازی ایمن کننده ساختمان رخ داده باشد. در این صورت مالک ساختمان به عنوان جایتکار باید به محاکمه کشیده شود.
مالک ساختامان کیست؟
ساختمان پلاسکو از جمله املاک و ثروت های عظیمی بود که پس از انقلاب اسلامی بوسیله حکومت تصرف غیر قانونی گردید و به تملک بنیاد مستضعفان درآمد. مسؤل مستقیم این بنیاد رهبر انقلاب است و دولت و نهادهای عمومی حق نظارت و کنترل بر اموال و دارایی های بنیاد مستضعفان را ندارند. بودجه و صورت دخل و خرج بنیاد مستضعفان و دیگر املاک و دارایی ها ی آن از نظارت دیوان محاسبات عمومی نیز خارج است. به عبارت دیگر این املاک از حیث ماهیت مالکیت مانند ملک خصوصی رهبر است و هر گونه مسئولیتی مستقیما متوجه اوست. در این سال ها در زمان رهبری خمینی و سپس خامنه ای مدیرانی از جانب آنها برای اداره این نهاد عظیم مالی و اقتصادی تعیین گردیده است. مدیرانی که از جانب خمینی و خامنه ای طی این سال ها بر بنیاد مدیریت کرده اند عبارتند از علینقی خاموشی از بازاریان وابسته به موتلفه، محمد علی رجایی برای مدتی کوتاه، میرحسین موسوی نخست وزیر اسبق، محسن رفیق دوست وزیر سپاه اسبق ، محمد فروزنده سردار سپاه و وزیر دفاع اسبق و در حال حاضر محمد سعیدی کیا وزیر سابق.
بنا بر این ملاحظاتِ مسلم و بنا بر قوانین جاری، رهبر جمهوری اسلامی در حکم مالک حقیقی و مدیران فوق الذکر به عنوان مدیران اجرایی بنیاد همگی در خود داری عمدی از ایمن سازی ساختمان پلاسکو مسؤل مستقیم قتل هایی هستند که در اثر جرم آتش سوزی در ساختمان پلاسکو رخ داده است. ساختمان پلاسکو یک ساختمان تجاری بود و اجاره واقعی آن طی این سال ها صدها میلیاردها تومان بوده است. مالک و مدیران مکلف بوده اند که بخشی از درآمد اجاره را صرف تعمیر و نگهداری ساختمان کنند. آما آنها پول ها را به جیب زدند و عمدا از وظیفه قانونی خود امتناع کرده اند . خود داری آنان از بازسازی ساختمان از مصادیق بارز ترک عملی است که منجر به جنایت گردیده است.به این علت جنایت واقع شده عمدی است و نه غیر عمدی و یا شبه عمد.
فرضیه 2- این فرضیه بنا بر کارکردهای رژیم و شیوه هایی که تا کنون شاهد آن بوده ایم قابل بازسازی لست. املاک و نهادهای مالی و اقتصادی بنیاد مستضعفان در ابتدای انقلاب حدود 800 واحد به ارزش هزاران میلیارد بوده است. پس از مدتی این تعداد به 400 کاهش یافت یعنی توسط دزدان حاکم بر کشور دزدیده شد. از آن تعداد حالا حدود 130 بنیاد باقی مانده است. اینها نشان می دهند که کسانی که بر روی اموال بنیاد مستضعفان افتاده اند مرتب در حال بلعیدن آنها هستند. ساختمان پلاسکو در بهترین نقاط تجاری تهران واقع است و زمین با ارزشی دارد. اجاره داران واحدهای تجاری که خطر ریزش را جدی گرفته بودند چندین بار به مالک اخطار دادند. مالک برای فرار از هزینه تعمیر، نقشه جنایتکارانه آتش زدن و انفجار ساختمان را به اجرا گذاشت. تا به این وسیله از بیمه پول کلانی دریافت کند، و در عین حال زمین را نیز بفروش رساند. بهر حال این وظیفه پلیس و دادسراست که در تعقیب جرم فرضیه های مختلف را مورد توجه قرار دهد. اما در کشوری که رئیس دستگاه قضا و دادگستری خودش دارای چندین حساب غیر قانونی است، تعقیب مجرمان واقعی توهمی بیش نیست.
یاد جانباختگان قهرمان آتش سوزی جنایتکارانه ساختمان پلاسکو گرامی باد
20.ژانویه .2017
احمد تاج الدینی