در باره ما:
بخش نخست:
بنیاد نامه «تریبونِ جنبش ملی سکولار دمکراسی ایران»
در نشستی که با شرکت آقایان 1-کورش اعتمادی 2- اقبال اقبالی 3- احمد تاج الدینی 4- دکتر کورش فرزین در تاریخ پنجشنبه چهاردهم ژانویه 2016 برابر با بیست و چهارم دی ماه 1394 خورشیدی برگزار گردید، بنیادِ سایتی به نام تریبون جنبش ملی سکولار دمکراسی ایران گذاشته شد.
آقای اقبالی پیش از این جلسه امور مربوط به تهیه و ثبت سایت را تدارک دیده بودند. شرکت کنندگان نشست با اتفاق نظر نام «تریبون جنبش ملی سکولار دمکراسی ایران» را برای سایت جدید التاسیس به تصویب رساندند.
تریبون واژه ای لاتینی است که از جمله به معنی عضو هیئت مدافعان حقوق و آزادی مردم، و نیز به معنی جایگاه سخن رانی است. در کاربرد زبان پارسی به معنی جایگاه ابراز نظر در جمع بینندگان و شنوندگان است. مفهوم این واژه با نیت و هدف ما سازگاری کاملی دارد. ایجاد جایگاهی برای همه ایرانیان سکولار و دمکرا سی-خواه، تا امکان یابند، نظر خویش را بی پرده بیان کنند و یا نظر دیگران را در ترازوی نقد بی واهمه به سنجش درآورند. ما بر این باوریم که تنها از طریق آزادی بیانِ اندیشه ها و جریان آزاد آگاهی هاست که گسترش خود آگاهی ها امکان پذیر می گردد.
در ایران امروز به ویژه در برون مرز به رغم کمبودها و کاستی های فراوان، ما یک چیز کم نداریم، آنهم وجود فراوان حزب ها و سازمان های سیاسی و یا مدنی است، که اغلب دارای ارگان و نشریه ویژه خویش نیز هستند، و هویت سیاسی و مدنی خاص خود را هم دارند. در درون کشور نیز علیرغم برقراری خفقان شدید سیاسی و اجتماعی، به برکتِ دلاوری های فرزندان میهن، اندیشه آزادی و برابری قانونی و دمکراسی خواهی فروزان است. در برون مرز نیز فرزندان ایران درفش فرهنگ و تاریخ ایران را برافراشته اند، و بذرهای خودآگاهی ملی و افکار نو را در حد توان خویش آبیاری می کنند. پیوند بین درون و برون مرز به یاری وسایل جدید ارتباط جمعی بسیار مساعدتر از گذشته است. اما کمبودی که در این سال های سیاه شاهد آن بوده ایم، وجود تریبونی همگانی بوده است, که بتواند بدون ممیزی های بی معنا و آسیب زننده، تعلقی ملی داشته باشد. چون امکان دایر کردن چنین پایگاهی در میهن وجود ندارد، بر آن شدیم که چنین تریبونی را در برون مرز پی افکنیم.
منظور ما از واژه«ملی»در ترکیب نام سایت ناظر به ایدئولوژی خاصی نیست، و تنها به این معناست که همه آحاد شهروندان ایران و تشکل های مربوط به مردم ایران زمین که در مفهوم ملت ایران تشخص می یابند، و خواستار طرد استبداد و استقرار دمکراسی هستند، در این جایگاه حق و فرصت ابراز نظر یابند. ملی به معنای مربوط و وابسته به ملت است ، و ملت نیز در بردارنده همه باشندگان ایرانی است.
اما سکولار دمکراسی، بنیادِ اندیشه سیاسی ما برای گذار از یک نظام توتالیتر اسلامی به یک نظام سیاسی برآمده از یک قانون اساسیِ انسان محور و در راستای قوانین جهان گستر حقوق بشری می باشد. سکولاریسم یک دکترین سیاسی منتج از روند تاریخی خرد گرایی، انسان گرایی و بشر دوستی است که کنش های انسان را بنا بر خرد، از اصول و نهادهای دین محور تفکیک می کند، و سرنوشت انسان را در گرو کارکردهای این جهانی او می داند. این نگرش در تاریخ کهن سال ایران زمین ریشه های ژرف دارد. دمکراسی نیز مدرن ترین شیوه اداره دولت با مکانیسم های ویژه ای است که به رغم تنوع در اشکال آن، یگانه راه مشارکت همگان را در سرنوشت سیاسی،اقتصادی و فرهنگی کشور فراهم می آورد. یک دمکراسی راستین، در گوهر خویش سکولار است . آوردن و بیان واژه سکولار صرفا تاکیدی است بر اهمیت این گوهر شریف در حکومت دمکراسی. دمکراسی بدون سکولاریسم بی معناست. امروز حکومت اسلامی، سکولاریسم را بزرگترین رقیب و دشمن خویش می داند. سکولاریسم اجزای لایتجزایی دارد و دمکراسی محیط بر کلیت سکولاریسم است.
سکولار دمکراسی در ایران استبداد زده ما یک برانگیختگی همگانی و جوششی میهنی است. این جوشش و برانگیختگی گستره ای ملی دارد. در خانه ها، محیط های کار، مدارس، دانشگاه ها، میدان های ورزشی، محیط های هنری و فرهنگی، در چهار گوشه جغرافیای ایران حرکت و جنبش برای دمکراسی و تفکیک نهاد دین از نهادهای دولتی جریان دارد. تریبون جنبش ملی سکولاردمکراسی ایران پایگاهی برای بازتاب این جنبش، از دیدگاه انسانِ آزادی خواهِ سکولار و دمکراسی طلب است. به باور ما دامنه جنبش ملی سکولار دمکراسی ایران بنا به خصلت ملی خود، جبهه ای وسیع از رنگین کمان نیروهای اجتماعی، را در بر می گیرد. آنچه این نیروهای متفاوت اجتماعی را به هم پیوند می دهد، و به زیر یک چتر گرد می آورد، سکولار دمکراسی است. تریبون جنبش ملی سکولار دمکراسی ایران بیانگر نیازهای چنین طیف وسیعی از نیروهای اجتماعی است. نیروهایی که باور به سکولار دمکراسی ندارند از مدار این جنبش میهنی محروم خواهند بود.
بخش دوم:
تارنمای “تریبون ملی جنبش سکولار دمکراسی ایران” با اتکاء به همدلی، و با همراهی و همکاری کوشندگان سیاسی که خواهان برقراری نظام سکولار دمکراسی در ایران هستند، فعالیت خود را آغاز می کند. سیاست های حاکم بر تارنما بشرح زیر است
1-انعکاس نوشته ها و نظراتی که بنیاد نظام توتالیتر و فاشیستی جمهوری اسلامی را مورد بر رسی و نقد قرار دهند.
2-بازتاب نظراتی که فساد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جمهوری اسلامی را برملا کنند.
3-بازتاب اخبار مقاومت، ایستادگی و مبارزات ایرانیان در مقابله با استبداد.
4- ترویج سکولار دمکراسی و مباحث روشنگرانه در راستای ارتقاء اندیشه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی.
5- بشر دوستی و ایراندوستی بنیاد خلل ناپذیر سکولار دمکراسی است. بر همین اساس احترام به انسان و بهروزی او را به آن گونه که در اسناد بین المللی حقوق بشر مصوب شده است پاس می داریم.
6- خودداری از نشر مقالات حاوی توهین، افترا و دروغ
7- سایت کوشش می کند تریبون ملی خواستاران نظام سکولار دمکراسی در ایران باشد.
8- رعایت قوانین نشر و رسانه در کشوری که سایت به ثبت رسیده است.
9- مسولیت نوشتارها به عهده نویسندگان آنهاست، و نظرات عنوان شده الزاما به معنی نظر مسولان تارنمای «تریبون ایران» نمی باشد. تارنمای «تریبون ایران» در گزينش و نشر مطالب دریافتی آزاد است.
10- ” تریبون جنبش ملی سکولار دمکراسی ایران” از هیچ منبعی کمک مالی دریافت نخواهد کرد. کار در آن داوطلبانه و هزینه های جاری تنها از جیب گردانندگان آن تامین می گردد.
شورای دبیران «تریبون جنبش ملی سکولار دمکراسی ایران»:
کوروش اعتمادی
احمد تاج الدینی
کوروش فرزین
اقبال اقبالی