چگونگی رویارویی نیروها در جنگ اوکراین؛ استفاده از دو تاکتیک نظامی متمایز در دو جبهه
در حالی که نیروهای اوکراینی با مقاومت شدید در مقابل روسها و نیروهای تحت حمایت روسیه در تلاشند از سرزمین خود دفاع کنند، ارتش روسیه نیز با بمبارانهای شدید اهداف مختلف و بر جا گذاشتن ویرانیهای گسترده سعی در شکستن این مقاومت دارد.
آنچه در ماریوپول، خارکیف و چرنیهیو دیده شد تأییدی بر این موضوع است؛ این شهرها برای روزهای متمادی با راکت، توپخانه سنگین و حملات هوایی هدف قرار گرفتند.
به گفته سیمون ویزمن، پژوهشگر موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI)، این یک تاکتیک کاملا شناخته شدۀ روسها به ارث رسیده از دوران اتحاد جماهیر شوروی پیشین است که هنگامی که سربازان نمیتوانند بر دشمن غلبه کنند، به استفاده گسترده از تسلیحات سنگین نظامی روی میآورند.
این متخصص در تشریح رفتار روسها میگوید: «فرقی نمیکند دشمن در شهر باشد یا نه، آنها آنجا را منفجر میکنند. آنها همین کار را در گروزنی در چچن نیز انجام دادند. در آنجا نیز ابتدا سعی کردند با نیروهای خود وارد شهر شوند تا شهر را از شورشیان چچنی بگیرند. اما وقتی این کار عملی نشد، تصمیم گرفتند بلوک به بلوک شهر را نابود کنند.»
این روش در سوریه نیز استفاده شد و بطور مثال شهر حلب آماج حملات هوایی و حملات توپخانه قرار گرفت و از آن تنها یک ویرانی برجای ماند.
در اوکراین نیز، روسیه از یگانهای ویژهای استفاده میکند که پیش از این درگیر جنگ سوریه بودند و تجربۀ جنگ در مناطق شهری را دارند.
اوکراین؛ عملیات سریع و در مقیاس کوچک
ارتش اوکراین نیز در این نبرد سنگین، به نوبه خود در تلاش است تا مانع از محاصره شدن شهرها از جمله کییف، پایتخت شود و به همین دلیل به حمله به تانکهای روسی و اجرای عملیات سریع روی آورده است.
سیمون ویزمن میگوید: «اوکراینیها از سال ۲۰۱۴ میلادی آموزش برای اجرای عملیات در مقیاس کوچک را آغاز کردند. از همان سال، تعداد بسیار زیادی از سربازان اوکراینی نیز توسط ارتشهای غربی آموزش دیدند.»
با این وجود باید توجه داشت که اگرچه نیروهای اوکراینی توانستهاند از سرعت حملات روسیه بکاهند، اما ارتش روسیه هنوز عقبنشینی نکرده و برای از سرگیری استراتژی حرکت رو به جلو، شروع به سازماندهی مجدد خود و جذب نیروهای خارجی کرده است.
یورونیوز فارسی