امادگی عربستان، بحرین و ترکیه در جنگ زمینی در س
خطر گسترش جنگ، خاورمیانه را تهیدید می کند!
شنبه, فوریه 6, 2016
یک نظر:
کیانوش توکلی
ازمحسن رضایی می شود پرسید از کجا معلوم ایران از جنگ دور خواهد ماند ؟دخالت عربستان ، بحرین ، ترکیه و آمریکا در سوریه به معنی آغاز جنگ جهانی سوم است واین موضوع بنظر واقعی نمی اید؛ چرا که مدتی است که غرب تلاش می کند، درگیری بین ایران و عربستان کاهش یابد و تشویق آمریکا به اعزام نیروی زمینی عربستان، با تلاش آنان منافات دارد. چنین حمایتی از سعودی ها ،اشتباه امریکا خواهد بود وهیج مشخص نیست که در این راه، اروپا ترسیده از سیل مهاجران بخواهد اوضاع منطقه وخیم تراز این شود .
بحرین میگوید حاضر است در راستای کمک به ائتلاف علیه گروه موسوم به «حکومت اسلامی» به سوریه نیروی زمینی اعزام کند. پیشتر عربستان سعودی، همسایه بزرگ و همپیمان آن، گفته بود آماده است به سوریه سرباز بفرستد.سفیر بحرین در لندن میگوید هدف عربستان نه تنها مقابله با «داعش» که از سوی دیگر نبرد با «رژیم بیرحم اسد» است
بمباران حلب توسط جنگندههای روسی باعث فرار بیش از ۱۵۰ هزار تن از ساکنان مناطق شمال این شهر شده است. از گزارشها چنین برمیآید که نیروهای دولتی سوری با کمک ایران و حزبالله لبنان در حال تصرف کامل حلب هستند.
از سوی دیگر محسن رضایی با ارسال پستی در اینستاگرام خود، نسبت به اعزام ارتش سعودی به سوریه هشدار داد و همچنین پیش بینی کرد در صورت برخورد روسيه، تركيه، عربستان و سوريه با يكديگر و پس از آن هم ورود امريكا و يك جنگ بزرگ منطقه اي، محتمل است.اودر ادامه نوشت :«بی تردید دولت سعودی، كه ديوانه وار به هر اقدامی دست مي زند اگر چنين حرکتی را مرتکب شود،كل منطقه از جمله عربستان در آتش خواهد سوخت! که البته ایران از آن دور خواهد بود.»
ازمحسن رضایی می شود پرسید از کجا معلوم ایران از جنگ دور خواهد ماند ؟دخالت عربستان ، بحرین ، ترکیه و آمریکا در سوریه به معنی آغاز جنگ جهانی سوم است واین موضوع بنظر واقعی نمی اید؛ چرا که مدتی است که غرب تلاش می کند، درگیری بین ایران و عربستان کاهش یابد و تشویق آمریکا به اعزام نیروی زمینی عربستان، با تلاش آنان منافات دارد. چنین حمایتی از سعودی ها ،اشتباه امریکا خواهد بود وهیج مشخص نیست که در این راه، اروپا ترسیده از سیل مهاجران بخواهد اوضاع منطقه وخیم تراز این شود .
در واقع قصد سعودی ها ،حمایت از 20 هزار نیرو جیش السلام است که مورد حمایت این کشور است . جیش السلام یک سازمان مسلمان مسلح افراطی است که چندان تفاوتی با القاعده ندارد. سئوال این است که امریکا زیر فشار متحدین سنتی خود خود یعنی ترکیه و عربستان قصد دارد نظام سکولار سوریه را تغییر دهد؟ ویا جلوی پیشروی ارتش سوریه را بگیرد و تناسب قوا را قبل از اجلاس بعدی مذاکرات صلح بزیان اسد تغییر دهد ؟ هر چه است قصد اصلی سعودی ها مبارزه با داعش نیست . سفیر بحرین در لندن گفت :« هدف عربستان نه تنها مقابله با «داعش» که از سوی دیگر نبرد با «رژیم بیرحم اسد» است .»
این در حالی کهسعودی در جنگ یمن ؛از افغانستان ،هند و پاکستان و بنگلادش و فیلیپین سرباز اجیر میکنند؟ چگونه می خواهنند ؛ نیروی زمینی وارد سوریه نمایند ویا بحرین که خود توسط نیروی نظامی عربستان اداره می شود واکثر جمعیت شیعه ان مخالف با حاکمیت بحرین است، توان اعزام نیروی زمینی به سوریه را داشته باشد .
در مورد ترکیه ، چنین توانی وجود دارد ، اردوغان دیروز به غرب هشدار داد که سیل مهاجران در ترکیه متوقف نخواهند ماند و ازغرب خواست جلوی پیشروی ارتش سوریه را بگیرد .ولی ایا ترکیه عضو نا تو ، وارد جنگ رو در رو با روسیه خواهد شد؟ آرامشی که ترکیه در پناه آن ثروت افسانه بدست اورده است ، خواهد شکست و این کشور را وارد یک جنگ مستقیم در سوریه خواهند شد؟ این ها سئوالاتی است که پیش بینی آینده منطقه را سهل تر می کند . بهر حال اوضاع منطقه ، بسیار حساس و غیر قابل پیش بینی شده است ؛ بایستی جلوی گسترش جنگ را گرفت .
=======
یک تفسیر:
ناصر کرمی
برنامه حملهء ارتش عربستان و ترکیه و همدستان آنها در حوزهء خلیج فارس و کشورهای عربی، بدون شک استراتژی پنتاگون آمریکاست که بعد از شکست داعش هژمونی در سوریه در اختیار هم پیمانان منطقه ای خود از جمله ترکیه و عربستان قرار گیرد، که برکناری بشار اسد زیر مجموعه ای از این استراتژی میباشد.
در چشم اندازی دیگر، این استراتژی 3 دایرهء امنیّتی را در بر دارد
1- دایرهء امنیّتی اوّل و بزرگ استراتژی آمریکاست و بعضی از کشورهای غربی است که روسیه را مهار و در منطقه با شکست کامل روبرو کنند، این استراتژی از همان دوران دوقطبی بودن جهان یعنی بلوک شرق و غرب پی ریزی شد که شوروی را از خاورمیانه و شمال آفریقا شکست دهند و بیرون اندازد.
مقابلهء آمریکا با روسیه در این استراتژی و حلقهء امنیتی، ارتش ترکیه و عربستان سعودی و همدستان آنها در منطقه، و در فازی فراگیرتر ناتو است….
که بحران سوریه و برای جلوگیری از سیل مهاجرت بیشتر آوارگان جنگی و غیره به اروپا، بعضی از کشورهای اروپایی بر خلاف میل باطنی با این استراتژی بطور مستقیم و غیر مستقیم همسو و یا چشم را خواهند بست از جمله آلمان.
2- دایرهء امنیّتی دوّم که زیر مجموعه و در مساحت و فضای دایرهء امنیّتی اوّل قرار میگیرد، استراتژی ترکیه و عربستان است که در صدد تضعیف، محاصره، تسلیم، و تحت رهبریِ خود در آوردن نظام جمهوری اسلامی ایران
است. ترکیه خواهان رهبری و پرچمدار اسلام سیاسی و عربستان خواهان حفظ و منبع اسلام معنوی و ایدئولوژیک در جهان اسلام باشد که طبعأ بنام اسلام منافع اقتصادی را هم در بر میگیرد. در این استراتژی بازهم روسیه که هم جبههء جمهوری اسلامی ایران و بشار اسد است، مورد هدف آمریکا و ترکیه است.
3- دایره و حلقهء سوّم این استراتژی امنیّت ملّی کشورهای ترکیه و عربستان را در بر خواهد گرفت، در تمام هر سه مورد و در بطن این سه حلقه و دایرهء امنیّتی و در آخرین ایستگاه این 3 استراتژی حکومت ترکیه سرکوب و نابودی مردمان کُرد و جنبش دمکراتیک آنها را در سر دارد. دیروز دوستی فیلمی از شکنجه های خیابانی سربازان ترکیه را نشان میداد که چگونه جوانان و نوجوانان کُرد را کتک کاری و شکنجه و تحقیر تا حد مرگ تدریجی را پیشهء بیشرمانه و درنده خویی و خون آشامی خود کرده اند،
حکومت خاندانی عربستان سعودی هم اکنون نظام جمهوری اسلامی را تهدیدی برای تحکیم پایه های خود ارزیابی میکنند، ترکیه و عربستان سعودی همچنان وجود نظام و حکومت اسلامی تهران را در جهت تأمین منافع ملّی خود و نیمه جان میخواهند، توافق هسته ای ممکن هست قضیه را تغییر دهد، قدرت گیری ناسیونالیسم ایرانی و حکومتی ملّی که منافع ملّی ایران را هدف قرار دهد، برای ترکیه و عربستان خطرناکتر از نظام جمهوری اسلامی دارای بُمب اتُمی است. نیروها و آکتورهای اصلی که حکومتهای ترکیه و عربستان در مقابل ایران از آن استفاده خواهند کرد، موضوع قوم و قبیله ای، مردم تُرک تبار و عرب تبار در ایران هست.
شرایط بسیار پیچیده است، روسیه باید سیاست خارجی و سوریه ای خود را با برنامه های اروپا ( بویژه با آلمان) و سازمان ملل همسو کند، ایران باید هر چه زودتر از شیعه گری فاصله گیرد و سوریه را ترک کند، و خود را برای نفوذ در برپایی حکومت بعد از اسد آماده کند. وگرنه با جام زهر دیگر رو برو میباشد.
گذشته از بعد سیاسی، پشتیبانی روسیه و ایران از جنبش دمکراتیک مردمان کُرد در منطقه امری انسانی و آینده نگری میباشد بخصوص برای ایران امری تاریخی و وظیفه و تکلیف میباشد، که میتواند توازن قدرت را در منطقه بهم بزند، در دراز مدّت پشتیبانی از مردمان کُرد گسترش پیدا خواهد کرد، و کشورهایی از اروپا مانند آلمان و اطریش و غیره به این جبهه خواهد پیوست. که تعیین مرزهای جدید امری ممکن میباشد.
پایان بحران سوریه و برکناری هرچه زودتر بشار اسد بسود روند دمکراسی در منطقه و بسود ما ایرانیان است، فاز مشکل آن چگونگی ساختار سیاسی و پلورالیسم بعد از اسد است. که باید هدفمند این مسئولیّت را به گردن آمریکا و ترکیه و عربستان و هم پیمانان آنها سپرد. گاهی اوقات عقب نشینی هدفمند و به موقع با نوشیدن جام زهر تفاوت اساسی دارد.
منبع: ایرانگلوبال